2 september 2017 – Stadsschouwburg Amsterdam

– dit verslag van de tournee van De Vader verscheen oorspronkelijk op Facebook –

Gisteren laatste , nee een na laatste, Amsterdam, drie keer gespeeld in mijn “oude” huis. Heb er echt van genoten, hoe ik ook twijfel bij iedere zin die ik uitspreek. Driemaal 500 mensen, 1500 in totaal, dankbaar voor zoveel belangstelling. Ontvangst in de Schouwburg kon wedijveren met die in Den Haag, zo gastvrij, zo hartelijk. En na afloop in de Rotonde samen met de acteurs van Medea van Toneelgroep Amsterdam met vrienden en bekenden. Mijn dochter was er voor de vierde keer, iedere keer nemen zij en haar man vrienden mee naar het theater, de familie blijft een goede PR machine. En weer was ik zelf de hoest-schuldige, tussen de bedrijven door moest ik me iedere keer fors ontladen om de volgende scène zonder keel-geschraap door te kunnen komen. Het was een zwaar weekje: inclusief de generale op Zondag zes keer gespeeld deze week, nu twee dagen vrij, verheug me alsof de grote vakantie is begonnen, nu schijnt de zon ook nog, beter kan het niet. Tot Eindhoven.