14 maart 2017 – Theater De Lievekamp, Oss

– dit verslag van de tournee van De Vader verscheen oorspronkelijk op Facebook –

Gisteren thuisgekomen uit Oss. Er heel lang over gedaan om me tijdens de rit er naar toe de schouwburg voor te stellen, de Lievekamp, geen idee, tot we het SP-stadje en ook de geboorteplaats van de pil, binnenreden. Er zoveel gespeeld, en je dan niet meer herinneren, veeg teken hoor.
Las in de seizoensfolder dat het jaarprogramma ‘laagdrempelig’ zou zijn. Goed bedoeld, vast en zeker, en toch een onhandige uitspraak, want voor al de goed- en hoog opgeleiden in het stadje toch geen opmonterende reclamekreet. Het programma had precies dezelfde voorstellingen als in al de schouwburgen in de provincie; lijkt me een aardige kostenbesparing in te zitten, qua lay-out bijvoorbeeld alleen al. Misschien levert die besparing de mogelijkheid op om eens een stevige hersenbrekende toneelvoorstelling binnen te halen.
Goed, gisteravond dus: 400 man, hoestfactor in de eerste helft 6 op 3!, heftig hoor, hoe daar doorheen te breken? Moet gelukt zijn dat doorheen breken want de tweede helft van de voorstelling ging de hoeststorm liggen, en werd het dood en doodstil (op twee telefoonrinkels na!) Op naar Eindhoven!