15 maart 2017 – Parktheater Eindhoven, Eindhoven

– dit verslag van de tournee van De Vader (speellijst) verscheen oorspronkelijk op Facebook –

Gisteren thuisgekomen uit Eindhoven (600 mensen) ( hoestfactor vier op vijf) dwz in de eerste helft, de tweede werd het rustiger) Mijn koudste kleinzoon (23jr) was er, dus het was weer een apart avondje. Was me voortdurend bewust van zijn aanwezigheid, vroeg me steeds af wat het voor hem zou betekenen om zijn opa zo “raar” te zien doen. Het werd een van de goede voorstellingen, ik ontdekte weer wat andere zinswendingen die de man weer wat meer onvoorspelbaar maakten. Lastig proces om je hoofd zo schoon te krijgen dat je volstrekt toon-en gedachteloos bijvoorbeeld het woordje WIE kunt zeggen. Als dat in de buurt van lukken komt zie je ogenblikkelijk de wanhoop op het gezicht van je tegenspeler.
Na afloop bleek mijn kleinzoon erg tevreden over de voorstelling, gelukkig maar, ik stelde hem trots aan mijn collega’s voor. Mijn avond kon niet meer stuk. En op de terugweg horen dat de Pvv genadeloos werd verslagen was ook een opsteker van jewelste, hoewel daar het grote verlies van de PvdA weer tegenover stond: het land is nu echt aan het veranderen, niet alleen het toneel maar ook het land waar we voor spelen. Samenhang gezocht. Nog niet gevonden.
Misschien vannacht wanneer we uit Almere terugkomen waar we dan de volgende Vader hebben gespeeld.
Reacties op Facebook