2 maart 2017 – Theaterhotel Almelo, Almelo

– dit verslag van de tournee van De Vader verscheen oorspronkelijk op Facebook –

Gisteravond Almelo (500) Volgens mij een goeie voorstelling, aandachtig publiek, hoestbonbons werden voor aanvang uitgedeeld, hielp wel, al zou het suggestie zijn, men bewaarde de ergste knallers voor tijdens de changementen. Bij ons in de cast heerst er ook grieperigheid. Zakdoeken paraat, en doorspelen maar! Gisteravond hoofdzakelijk besteed om de rol op zijn oude scherpte terug te krijgen, ik word me te rondborstig voor mijn gevoel, te zeker, door het vele spelen krijg je een soort van schijnzekerheid. En dan is het voorbij voordat je het weet.
Herman Finkers was er, vond het mooi. Ongelofelijk sympathieke man. We kregen allemaal fles goeie wijn, en veel bitterballen na afloop. Weer een allerhartelijkste ontvangst vooraf en na afloop, wat is er in al die directeuren gevaren, nooit kan een verongelijkte artiest meer zeggen dat-ie voor gesloten deuren staat! Of zonder iemand gesproken te hebben weer op straat staat. In deze dagen word je volgestopt met bitterballen en lekkere drankjes, gewoon feest! Voor de aandachtjunks die we nu eenmaal zijn is het balsem voor de ziel!
Dat was het voor deze keer, er valt natuurlijk veel meer te vertellen over het Almelo’se hotel-theater, waar hotelsloten op de kleedkamerdeuren zitten, waar na afloop hotelgasten verdwaald tussen het publiek raken, maar ik laat het hierbij, straks naar een uitverkocht Den Haag.