18 januari 2017 – Leidse Schouwburg, Leiden

– dit verslag van de tournee van De Vader verscheen oorspronkelijk op Facebook –

Net thuis uit Leiden waar we ook morgen voor een volle zaal zullen spelen, dat is toch wel pure luxe, een volle zaal. Nou ziet de Leidse schouwburg er vanaf het toneel gauw vol uit, en ik mag graag flink overdrijven, maar dat hoeft dit keer niet: hier zaten de mensen tot op het bovenste balkon! Van tevoren hebben we allemaal weer aan onze scènes en ingewikkelde teksten gesleuteld, elkaar overhorend, de overlappende scènes weer strak uit elkaar gehaald. Mijn persoon is natuurlijk het grootste risico in en van de voorstelling, mijn habituele onzekerheid probeer ik zoveel mogelijk voor me te houden om mijn collega’s er niet mee te besmetten. Ik ben er nog niet in geslaagd om na zoveel jaren met een beetje meer zekerheid het toneel op te gaan, ik heb het nu ook maar op gegeven, en liet alles maar over me komen. Publiek was behoorlijk onder de indruk, dat lieten ze wel heel duidelijk merken, we kregen prachtige bossen bloemen van de Schouwburg, kortom het was een feestavondje, achteraf. Op naar morgen!