[HET] PUBLIEKSTHEATER

Cover (Het) PubliekstheaterZaterdag 21 September 2013 wordt in de stadsschouwburg in Amsterdam een boek over het Publiekstheater gepresenteerd dat geschreven is door Xandra Knebel, met Lou Landré als Puck in de Midzomernachtdroom op de cover. Een prijsfoto van Kors van Bennekom van het grootse decor van Niels Hamel. Het is dan exact 40 jaar geleden dat de Droom als eerste voorstelling van het nieuwe gezelschap in première ging.

Het boek beschrijft behalve de geschiedenis van het roemruchte gezelschap, ook een haarscherpe analyse van de jaren zeventig, de jaren van groeiend maatschappelijk bewustzijn, de groeistuipen van het verschijnsel medezeggenschap.

De toneelgroep moest de verbrande aarde die door de Actie Tomaat was ontstaan weer vruchtbaar maken. Binnen anderhalf seizoen bleek dat streven gehaald, publiek stroomde toe, zaalbezettingen van meer dan negenhonderd bezoekers waren geen zeldzaamheid. Het Publiekstheater zou zijn naam eer aan blijven doen en een tiental jaren het toonaangevende gezelschap van het land blijven.